Pu erh raw (sheng)


Favoritul din aceasta perioada este un puerh raw  (sheng), verde , tanar, cu o aroma deosebita. Frunzele ceaiului vin in „snopi” legati cu o ata rosie (sa nu fie deocheati🙂 ) si au un miros delicat si placut. Ceaiul este placut la gust cu o aroma delicata, florala.

Din aprozimativ 3 grame fac cam 10 infuzii, folosind un gaiwan de 70 ml. Folosesc o apa la temperatura de 90-95 gradeC.  Primele 3-4 infuzii le fac timp de 10 max 20 secunde, crescand timpul de infuzare pana la 2-3 minute.

Am observat ca ultimele infuzii sunt de un galben mai intens chiar daca aroma se pierde simtitor.

Ceaiul a fost cumparat din China.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s