Cum preparam ceaiul – preincalzirea ceainicelor


In arta ceaiului fiecare detaliu este important. Pentru ca un detaliu, chiar si nesemnificativ in aparenta, poate fi esential in influenta gustului, aromei si culorii ceaiului.

Preincalzirea ceainicului presupune ca inainte de face infuzia propriuzisa sa turnam apa calda in ceainic sau, in anumite cazuri (atunci cand folosim ceainice din ceramica de YiXing) chiar peste el. In acest fel obtinem mai multe beneficii: avem un control mai bun asupra temperaturii infuziei, permitem peretilor ceainicului sa preia din caldura apei, curatam ceainiceul de microreziduuri. Un alt beneficiu major este acela ca pregatim ceainicul cald pentru frunzele de ceai, fara a le agresa. Este recomandat ca frunzele sa stea in ceainicul preincalzit, aproximativ un minut.

Preincalzirea ceainicului este foarte simpla: se toarna apa calda peste si in interioarul ceainicului si se lasa in acest fel timp de un minut. Puteti observa la ceainicele din ceramica semiporoasa, pe care le folositi de mult timp, ca apa rezultata are o culoare usor galbuie si o aroma delicata de ceai. Acesta calitate face ca unele ceinice sa fie deosebit de apreciate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s