Cum preparam ceaiul – apa


Apa este considerata „mama” ceaiului. Este foarte important sa fim constienti de faptul ca apa are nevoie sa indeplineasca anumite calitati inaite de a fi folosita pentru infuzare. Iata cateva dintre calitatile esentiale ale apei:

temperatura. Functie de tipul ceaiului si de metoda de preparare, temperatura apei  difera considerabil. Ca regula generala este recomandat sa NU PUNETI APA CLOCOTITA PESTE FRUNZELE DE CEAI deoarece riscati sa le „ardeti”. Atunci cad beti un ceai pentru prima data cititi cu atentie instructiunile de pe ambalaj sau cautati informatii despre temperatura recomandata de infuzare

calitatea apei. Gust, miros si turbiditate. Folositi intotdeauna o apa cat mai pura. Inainte da o folosi apa uitati-va sa nu aiba suspensii sau reziduuri. Nu folositi apa a carei calitate este incerta. Nu folositi apa tulbure sau care are un miros neplacut.

duritatea apei. Pentru anumite tipuri de ceai duritarea apei este esentiala. Duritatea apei este de doua feluri: duritate temporara sau carbonata, data de bicarbonatii de calciu si magneziu prezenti in apa si duritatea permanenta sau necarbonata data de celelalte saruri de calciu si magneziu. Duritatea apei este data de prezenta tuturor cationilor din apa in afara de cationii metalelor alcaline.

ph-ul apei.  PH-ul apelor variaza fata de PH-u neutru datorita prezentei CO2 ,bicarbonatilor si carbonatilor.Apele „dure” au PH-u mai ridicat comparativ cu apele moi. PH-u apei poate fi acid sau alcalin. De cele mai multe ori PH-ul apei este notat pe eticheta sticlelor de apa plata. Puteti determina PH-ul si cu ajutorul unui PHmetru. Duritatea apei este esentiala in prepararea ceaiului, ea avand o influenta considerabila asupra gustului si aromei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s