Cum preparam ceaiul – ceainice


Atunci cand preparam ceaiul este important sa alegem ceainicul potrivit. Unii maestrii ai ceaiului folosesc numai un singur ceainic pentru un anumit tip de ceai. Astfel, in timp, uleiurile din ceai se imprima in peretii acestuia oferindu-i o calitate aparte. Pentru anumite tipuri de ceai sunt recomandate ceainice speciale, asta pentru a obtine o aroma si un gust deosebit. In China se folosesc, de multe ori, ceainicele provenite din regiunea YiXing, acestea fiind confectionate dintr-un tip specific de argila. Acesta argila face ca ceainicele sa aiba proprietati deosebite. Ceainicele de YiXing sunt folosite in ceremonia ceaiului. Pentru aceste ceainice este recomandat sa folositi ceai Puerh sau Oolong. Puteti folosi, pentru infuzarea ceaiului, un numar mare de metode, de la simpla infuzare intr-un pahar pana la folosirea unor ceainice speciale.

Inaite de a face un ceai este bine sa aveti informatii despre modul de infuzare si despre tipul de ceainic recomandat pentru el. In general puteti folosi un ceainic din ceramica semiporoasa, un ceainic emailat, din sticla, sau din metal. Descoperiti diferentele ce apar in functie de ceainic si alegeti varianta care va place cel mai mult.

Recomandari:

– alegeti ceainicul potrivit nevoilor si gusturilor personale

– ceainicul indeplineste o functie practica dar si estetica, astfel incat este recomandat sa alegeti un ceainic care va place in favoarea unui ceainic „practic”

– nu fierbeti frunzele de ceai in ceainic; incalziti apa separat si apoi o turnati in ceainic (respectand temperatura indicata)

– alegeti intotdeauna un ceainic de calitate

– dupa fiecare infuzare spalati ceinicul

– tineti ceainicele in locuri aerisite si luminoase

– nu infuzati ceaiuri cu arome „puternice” si ceaiuri fine in acelasi ceainic.

Acestea sunt cateva detalii despre ceainice, subiectul fiind extrem de vast va las placerea desoperirii personale …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s