Cum preparam ceaiul – ceaiul


Exista o mare variatiune de ceaiuri (ma refer acum numai din cele obtinute din Camellia Sinensis) fiecare dintre ele avand specificatii clare cu privire la modul de preparare. Va recomand ca atunci cand folositi un ceai nou sa va interesati despre modul in care se infuzeaza. De cele mai multe ori aceste informatii le gasiti pe eticheta ceaiului. Insa, de cele mai multe ori, aceste instructiuni sunt destul de vagi si generale. Fiecare tip de ceai se prepara la temperaturi specifice, asta pentru a va bucura de efecte maxime. Aroma si gustul se elibereaza treptat, folosind timpi de infuzare specifici. Asta nu inseamna ca ceremonia ceaiului se transforma intr-o „formula matematica” ci doar ca anumite detalii aduc satisfactii deosebite. Este bine de stiut ca se pot face mai multe infuzii din aceiasi cantitate de frunze. Numarul infuziilor poate ajunge, in anumite cazuri, pana la 15. Ceaiurile de calitate superioara permit un numar mare de infuzii insa acest lucru este conditionat si de metoda de infuzare. Temperaturile de infuzare variaza intre 60 si 95 grade C. Timpul de infuzare este, de asemenea, deosebit de important. Acest  timp poate varia de la cateva secunde la 10 minute.

Va recomand sa experimentati toate tipurile de ceai, sa descoperiti care dintre aceste ceaiuri va plac, sa folositi metode diferite de infuzare, timpi diferiti si sa va gasiti propriul echilibru. Arta ceaiului nu este rigida, fiecare persoana se adapteaza la nevoile personale, gasind beneficii specifice fiecarui moment. Atunci cand aveti mintea deschisa puteti experimenta cu bucurie gusturi si arome noi fara a va bloca in ideea ca „doar asa se face”. Puteti face acest lucru inspirandu-va din experienta celor mai experimentati si din traditia popoarelor in care arta ceaiului este „cultivata” de mii de ani.

Va doresc descoperire placuta si plina de bucurie🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s