Xiaguan Baoyan din 2004 – raw puerh (Tibet’s light)


Xiaguan Baoyan din 2004 – raw puerh (Tibet’s light)

NUME: Xiaguan Baoyan

ORIGINE: China, Dali

PRODUCATOR: Xiaguan  Tea Factory

AN: 2004 – primavara

VANZATOR:  www.teautja.hu

Se prezinta sub forma unei „caramizi” (brick) de 250 grame, frunzele fiind presate foarte puternic, avand pe centru doua ideograme in relief. Am folosit un mic cutit (dedicat pentru puerh) pentru a desprinde aproximativ 4 grame din blocul compact. Aceasta forma (frunze de ceai presate) este folosita datorita faptului ca poate fi transportata o cantitate mare de ceai avand un volum mic.

In mod traditional acest ceai se bea cu lapte dar, de data aceasta, l-am preparat prin metaoda gong fu. Am folosit aproximatin 4 grame de ceai, infuzat la 90 grade C, cu timpi de infuzare intre 30 secunde  si doua minute.

Ceaiul are un gust usor amarui (chiar amar daca timpul de infuzare este mai mare) cu o aroma deosebit de fina ce te duce cu gandul la un ceai puerh verde foarte tanar (asta chiar daca acest ceai este vechi de aproape 6 ani). Am facut un numar de 7 infuzii intr-un ceainic de YiXing dedicat pentru puerh.

Culoarea este foarte placuta, un galben delicat la prima infuzie ce devine din ce in ce mai inchis (aproape portocaliu) catre ultimele infuzii.

Data viitoare am sa folosesc reteta traditionala cu lapte, pana atunci ma bucur de primul puerh tibetan preparat in maniera chinezeasca🙂

2 gânduri despre &8222;Xiaguan Baoyan din 2004 – raw puerh (Tibet’s light)&8221;

    • Salut, ceainicul este de la un magazin online din Ungaria (adresa lui este si pe blog), il folosesc pentru puerh si-mi place mult. Cat despre ceai … beau puerh in perioada acesta din acelas motiv pentru care folosesc si ceainicul🙂 … imi place mult. Am luat mai multe ceaiuri si acum sunt curios cum sunt. In special puerh’ul vede este primul pe lista. Si ai dreptate, iarna parca merge mai bine🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s