Changtai Yi Chang Hao „Heng Feng Yuan” – 2005


NUME: Heng Feng Yuan (RIPE – Shu Pu-erh)

ORIGINEYunnan, Xishuangbanna , China

PRODUCATOR:  Changtai Tea Group

AN: 2005

Am avut azi placerea de a petrece cateva moment deosebite in compania prietenului si partenerului de ceai Kissako. Am inceput o „turta” de pu erh negru, potrivit cu vremea inchisa.

O „turta” de ceai in forma de cuib de pasare. De aici si numele de Tou Cha.

Ambalaj clasic, bine conservat. Ceaiul este foarte bine presat. Usor uscat.

Am folosit aproximativ 6 grame de ceai.

Culoarea este inchisa, gustul fin si delicat.

Dupa un numar de 6 infuzii aroma se pierde usor, gustul specific de pu erh dispare, frunzele se deschid.

2 gânduri despre &8222;Changtai Yi Chang Hao „Heng Feng Yuan” – 2005&8221;

  1. Folosind 6 grame de ceai,cata apa se foloseste de infuzie? De obicei am observat ca la oolong se foloseste pentru stilul gong-fu o cantitate dubla de frunze.Daca un gaiwan are 200 ml ce cantitate de ceai folosim?

  2. Te salut Bogdan. Iti recomand sa experimentezi si sa ai propria experienta cu diferite cantitati de ceai si de apa. Din experienta personala am observat ca fiecare „reteta” de preparare este diferita, functie de preferintele personale. Este de dorit sa experimentezi suficient de mult pana cand iti gasesti propria combinatie. Personal nu sunt foarte centrat pe cantitatea de ceai sau de apa, ma centrez mai mult pe placerea de a bea ceai si raman, de fiecare data, placut surprins noile experiente.
    Iti doresc spor in tot ce faci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s