Tipuri de ceai

Am sa ma refer in continuare la tipurile de ceai ce deriva din prepararea plantei Camellia Sinensis si a varietatilor sale. Camellia Sinensis creste in circa 50 de tari, dintre aeste amintesc China, Rusia, Argentina, India, Kenia, Brazilia si Mozambic. 

Toate cele sase tipui principale de ceai sunt produse exclusiv din Camellia Sinensis, fiecare dintre ele avand proprietati diferite si procese de fabricatie speciale.

Sunt cunoscute sase tipuri principale de cei:

1 – ceaiul verde

2 – ceaiul alb

3 – ceaiul galben

4 – ceai negru

5 – pu erh

6 – oolong

Pe langa acestea mai exista nenumarate varietati de ceai, insa toate au ca sursa planta Camellia Sinensis. 

O categorie aparte ce ceaiuri este aceea obtinuta din variatiune Camellia Sinensis Asamica. Cunoscut in special in India, acolo unde este produs, acest ceai se mai numeste si „ceai negru Asam”.

O categorie aparte de ceaiuri o reprezinta ceaiurile afumate. Folosindu-se in procesul de afumare esente rasinoase ceaiul are o puternica aroma si o culoare specifica.

Ceaiurile combinate cu seminte si condimente sunt foarte populare. Cele mai folosite condimente sunt scortisoara, ghimbirul si piperul. Uneori se folosesc si mici bucati de fructe uscate precum si flori parfumate. In Japonia se mai pun in astfel de amestecuri si boabe de orez prajit.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s