Ceai alb

Ceaiul alb este un tip deosebit. Prin calitatile sale terapeutice, gust si prezentare, acest ceai  se diferentiaza de toate celelalte ceaiuri. Calitatile sale provin dim modul de obtinere. Fiind culese doar varfurile fragede ale plantei (Camellia Sinensis) este obtinut un ceai de cea mai buna calitate. Uneori acest frunze  fragede  sunt amestecate cu alte parti ale plantei, obtinandu-se un ceai de calitate inferioara. In mod traditional ceaiul alb se produce in China, dar exista si alte culturi de ceai alb in intreaga lume. 

Pentru a distinge intre tipurile de ceai alb este nevoie sa priviti frunzele, inainte si dupa infuzare. Daca frunzele sunt verzi, intregi si au un aspect de proaspat, dupa infuzare,  inseamna ca ceiul este de buna calitate. Daca printre frunzele verzi gasiti si frunze maronii, rupte sau cu aspect de frunze vechi, inseamna ca acest ceai este de o calitate inferioara.

Ceaiul alb este deosebit de delicat, avand note foarte subtile. Uneori este destul de greu, in special pentru cei ce nu au mai baut acest tip de ceai, sa distinga intre aromele fine si suave. Este necesar un timp de acomodare, de rabdare si experienta pentru a aprecia acest ceai pe deplin.

Este recomandat ca ceaiul alb sa se prepare la o temperatura medie de 70-80 grade C, folosind  o temperatura mai ridicata riscati sa compromiteti gustul si calitatile acestui ceai. Timpul de infuzare variaza de la cateva secunde pana la 4-5 minute.

Ceaiul alb va ofera o experienta delicata, de aceea nu este recomandat sa il beti dupa ce ati mancat mancaruri picante. De multe ori acest ceai este consumat in scopuri terapeutice.

Este recomandat sa il beti intr-un vas delicat (gaiwan) sau in cadrul unei ceremonii a ceaiului. In acest fel va puteti bucura de toata gama de beneficii pe care acest ceai v-o ofera.

5 gânduri despre &8222;Ceai alb&8221;

  1. Aseara am baut din nou un ceai alb luat de la Carturesti, in gaiwan-ul meu alb si cescutele delicate parca facute exact pentru acest tip de ceai.
    Recunosc ca prima data cand am incercat acest tip de ceai nu m-a impresionat deloc. Acum e unul din preferatele mele.
    Delicat, cu o aroma fina pe care o descoperi pe masura ce bei mai mult timp, ceaiul alb este favoritul meu pentru un ceai de seara.

  2. Pingback: Tea Heaven

  3. Pingback: Cum preparam ceaiul – timpi de infuzare « Tea Heaven

  4. Cuvinte nu am,e cel mai bun ceai pe care lam gustat.Nu am gaiwan dar am niste cescute ca niste boluri aduse de China si prima data cand lam gustat mi sa parut ca visez.Eu prefer ceaiurile fara zahar,pur si simplu asa,este divin,pur si simplu magnific.Chear in momentul de fata savurez aroma delicata a celui mai bun ceai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s