Ceai negru

Ceaiul negru, impreuna cu ceaiul verde,  este, probabil, cel mai cunoscut tip de ceai provenit din Camellia Sinensis. Numele de ceai negru se datoreaza culorii inchise pe care acesa o are in urma infuzarii. Aceasta culoare, precum si celelalte calitati, se datoreaza procesului de obtinere. 

Assam – rich, dark, slightly malty
Ceylon – medium-strength variety
Darjeeling – light, with a slightly flowery aroma; also made with green blends
Earl Grey – light with a slight fruity flavor
English Breakfast – medium classic blend
Irish Breakfast – more robust than English Breafast
Keemun – smooth Chinese black blend
Jasmine tea – scented with Jasmine flowers
Lady Grey – like Earl Grey with added lemon and orange oils
Lapsang Souchong – infused with pine smoke
Nilgri -– robust flavor
Russian Caravan – rich, hearty taste
Yunnan 

Sunt cunoscute multe variatiuni de ceai negru. Printre cele mai importante sunt:

Assam – obtinut dintr-o varietate de Camellia Sinensis (Assamica) in India

Ceylon – ceai negru specific din Sri Lanka (cunoscuta ca Ceylon inainte de 1972)

Darjeeling – nume ce provine de la orasul cu acelasi nume din India

Earl Grey – ceai negru ce contine bergamota sau aroma de bergamota

English Breakfast – variatiune de ceai negru cu aroma puternica si plina

Irish Breakfast – blend specific irlandez

Keemun – ceai negru specific zonei Keemun, China

Lady Grey – Earl Grey cu aroma de lamaie sau portocala

Lapsang Souchong  – ceai negru afumat cu rasinoase

Nilgri – ceai negru cu o aroma puternica, produs in sudul Indiei.

Russian Caravan – combinatie de ceaiuri negre

Yunnan – ceai negru specific provinciei Yunnan, China

Datorita continutului ridicat de flavonoide ceaiul negru este considerat terapeutic. Insa, din cauza excesului de teina, este recomandat ca acest ceai sa se bea cu moderatie. Aceasta calitate, uneori, face ca acest ceai sa fie un bun substitut pentru cafea.

3 gânduri despre &8222;Ceai negru&8221;

  1. Pingback: Cum preparam ceaiul – timpi de infuzare « Tea Heaven

  2. Pingback: Beneficiile celor 4 tipuri de ceai - Cuvantul Tinerilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s