Japanese Green Sencha


Sencha este o specialitate de ceai verde, specific Japoniei, fiind cel mai popular tip de ceai din aceasta regiune, pe langa gyokuro si bancha  Gustul sau poate fi usor diferit in functie de cultura, uniditate si procesul final de preparare.

Chiar daca acest tip de ceai nu face parte din ceiurile favorite, am momente in care sunt bucuros si curios sa descopar nuantele verzi amarui ale acestui tip de ceai.

Dupa cum spuneam, gustul acestui tip de cei este usor amar si „ierbos” avand un caracter special, usor de recunoscut. Fireste ca acest gust are nenumarate nuante in functie de calitatea si temperatura apei. Sunt placut surprins, de fiecare data, sa descopar placerea ce aparea dupa ce savurezi primele picaturi de ceai. O senzatie puternica, plina de energie si personalitate.

Frunzele sunt taiate desul de mult si isi maresc destul de mult volumul atunci cand sunt infuzate. O alta calitate interesanta este aceea ca isi schimba culoarea, devenind de un verde intens si natural.

Tea Heaven - Japanese Green Sencha 2

Chiar daca gustul amar, deosebit de puternic si pregnant, este prezent in primele infuzii, el devine din ce in ce mai bland si mai moale, cu fiecare noua infuzie, lasand o senzatie finala de placuta delicatete.

Tea Heaven - Japanese Green Sencha 4

Dincolo de toate detaliile tehnice, la fel ca la orice degustare, experienta degustarii acestui ceai este una total subiectiva, fiind influentata de calitatea gustului, de cultura personala legata de gustul ceaiului, de starea emotionala de moment, precum si de preferintele de gust. Insa aceasta experienta este, cel putin, una inedita si plina de culoare.

Tea Heaven - Japanese Green Sencha 5.jpg

Pentru toti aceia ce sunt dornici sa afle mai multe despre acest tip de ceai, va recomand acest link.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.